Vechtdal College Dedemsvaart start met Academies

​Dedemsvaart - Het Vechtdal College Dedemsvaart start met ‘Academies’. Dit is een aanbod lesprogramma’s waaruit leerlingen kunnen kiezen, aanvullend op het reguliere onderwijs. De Academies zijn gericht op ontwikkeling van individuele talenten en interesses.

Ze maken onderdeel uit van het nieuwe onderwijsconcept dat de school met ingang van dit schooljaar voert. Maatwerk en meer regie op eigen ontwikkeling staat daarin centraal.

Het Academieaanbod bestaat uit 10 lesprogramma’s verdeeld over 5 categorieën: Kunst&Cultuur, Lifestyle, Wetenschap&Techniek, Duurzaamheid en Sociaal/Maatschappelijk. Voorbeelden van Academies zijn: Robotica, Journalistiek, Sport/Revalidatie & Handicap en Vrijwilliger in de verzorging. De Academies duren  5 weken en leerlingen ontvangen na afronding van de cursus een certificaat. Er volgt dan een nieuwe serie Academies aan waarop leerlingen zich kunnen inschrijven. Ouders hebben onlangs ook kennis gemaakt met het aanbod tijdens een Academiemarkt.

Nieuw onderwijsconcept

De Academies zijn onderdeel van het nieuwe onderwijsconcept: een vaste lessenstructuur in de ochtend en een flexibel keuzeprogramma in de middag. Het keuzeprogramma geeft de leerling de ruimte om te werken aan persoonlijke ontwikkeling: meer uitdaging, extra ondersteuning of nieuwe dingen ontdekken buiten het vaste lesprogramma. De coach heeft een centrale rol en is de schakel tussen onderwijsprestatie en persoonlijke ontwikkeling. Hij ziet de leerling iedere schooldag. Het Vechtdal College Dedemsvaart wil inzetten op de ontwikkeling van leerlingen die zelfbewust en nieuwsgierig zijn en steeds meer verantwoordelijkheid nemen voor hun eigen ontwikkeling. Kortom, leerlingen die klaar zijn voor de volgende stap in de maatschappij.

Meer informatie over het nieuwe onderwijsconcept is te lezen op de website van de school (onder het kopje ‘Onderwijs’).