Wensboom bij Van Dedemkerk tijdens Dedemsvaart Zingt

Dedemsvaart - Over pakweg zes weken is het zover, de tweede editie van Iedereen Zingt. De organisatie met Harry Bijker voorop, is er al volop mee bezig om het zangspektakel, omlijst door een sfeervolle kerstmarkt bij de Van Dedemkerk, in goede banen te leiden.

Een evenement, waarmee dit jaar een verdiepingsslag wordt gemaakt.

Wensboom

Zo wordt er rond de uitvoeringsdatum van zaterdag 15 december een Wensboom nabij de Van Dedemtuin geplaatst, waar mensen hun kerstgedachtes in kunnen plaatsen, maar ook hun waardevolle herinneringen over hoop en liefde. Het is een idee naar het populaire tv-programma Joris Kerstboom. ‘Joris Linssen zal er niet zijn, maar op gezette tijden zullen er wel (deskundige) mensen namens de organisatie bij de Wensboom aanwezig zijn om met mensen in gesprek te gaan, die hun verhalen, ervaringen en gedachtes willen delen,’ vertelt Harry Bijker. In zijn opticienwinkel Eyewish kan het publiek te zijner tijd gratis wensballen afhalen om in de boom te hangen.

Verbinding

Bijker hoopt dat de Wensboom net als Iedereen Zingt bijdraagt aan de saamhorigheid en verbinding tussen mensen tot stand brengt. Een wens, die vorig jaar volledig is uitgekomen met Iedereen Zingt. De deelname met ruim driehonderd mensen aan de vier verschillende lichttochten was bijzonder, maar ook de finale daarna en de gezelligheid op de kerstmarkt maakte het geheel tot een onverdeeld succes. Bijker hoopt en verwacht dit jaar een nog grotere deelname. Net als vorig jaar zullen er ook dit jaar weer vier lichttochten gehouden worden, die samenkomen bij de Van Dedemkerk, waar een spetterende finale wordt gehouden met zang van onder andere Esmee van Dijk, Peter Kip, Sharon Doldersum en vele andere zangtalenten.