Big Band '89 bij Jazzclub Hardenberg

Hardenberg - Voor het eerst in de geschiedenis van Jazzclub Hardenberg wordt er een bigband opgesteld in de rode foyer van Theater De Voorveghter.

Cora en Reinier Jaquet zijn blij dat zij Big Band ’89 (Eighty-Nine) uit Borne hebben kunnen boeken, nadat een van de bandleden, contrabassist Joan Krukkert, al eens te gast was met zijn andere orkest. Het optreden vindt plaats op zondag 18 november.

Amusementsorkest

Big Band Eighty-Nine is een professioneel klinkend amusementsorkest, opgericht in 1989, dat bestaat uit maar liefst 20 leden. De band beschikt over een breed repertoire, waarvan de basis ligt in de traditionele bigbandmuziek, met het accent op het swingtijdperk waarin de beroemde bigbands tot bloei kwamen.

De band speelt composities en arrangementen van onder anderen Duke Ellington, George Gershwin, Glenn Miller en Benny Goodman, maar ook van Nederlandse componisten zoals Henri Gerrits en Joan Reinders.

Big Band Eighty-Nine beheerst naast jazzarrangementen ook andere dansbare muziek, waarop het publiek heerlijk kan jiven, walsen of de rumba dansen.

Het matinee begint om 15.00 uur en de entree bedraagt 10 euro.