Volgelclub huldigt prijswinnaars

Dedemsvaart/Balkbrug - Jan Boertjes is donderdagavond, bij de opening van de tentoonstelling van vogelvereniging De Gieteling gehuldigd als Clubkampioen. Hij scoorde de meeste punten met de vijf beste vogels per inzender. De Gietelingbokaal werd uitgereikt aan Jan Jut.

De tentoonstelling in het gebouw van postduivenvereniging Steeds Sneller aan de Lathyrusstraat 16 werd donderdagavond geopend met een welkomstwoord door voorzitter Willem Wibiër. Hij dankte met name alle sponsoren en adverteerders en ook de leden die hun handen uit de mouwen hebben gestoken om de tentoonstelling mogelijk te maken.  De tentoonstelling is ook vandaag en morgen, zaterdag 10 november geopend. Vrijdag 9 November van 13.00 – 22.00 uur. Zaterdag 10 November van 10.00 – 17.00 uur.

Tijdens de tentoonstelling is er te zien wat er het afgelopen kweekseizoen zoal uit het ei is gekropen. De dieren werden donderdag gekeurd om aansluitend de prijswinnaars te huldigen. 

Kampioenen

De kampioen vogel bij de kleur kanaries ongepigmenteerd was van de heer C,J. Ehlers met kooinummer 14 met 92 punten. Zo werd de heer W van den Enk kampioen bij de gepigmenteerde kanaries met kooinummer 18 met 93 punten. De kampioen bij de Australische en Afrikaanse prachtvinken ging naar de heer J. Jut met kooinummer 81 en een totaal aantal punten van 94. De heer J. Boertjes werd bij de grasparkieten kampioen met maar liefst 94 punten met kooi nummer 140. In de hoofdgroep van de grote parkieten werd de heer J. Wibiër kampioen met kooinummer 189 en 93 punten. Ook werd J. Wibiër kampioen in de open klasse met kooinummer 192 en 94 punten.

Het bondskruis is dit jaar naar de kleurkanarie'ss ongepigmenteerd gegaan en werd uitgereikt aan de heer C.J. Ehlers. Er werden bondsmedailles uitgedeeld aan de heren C.J. Ehlers, J. Jut, J. Boertjes en J v.d. Heyden.

Verder was er nog een beker voor de aangewezen vogel die door de eigenaar bij het inbrengen van de vogels wordt aangewezen waarvan hij/zij denkt de meeste punten te krijgen van de keurmeester. Deze prijs ging naar J v.d. Heyden.