A2S Slagharen ontwikkelt bijzonder bouwplan

Slagharen - Aan de Dr. Willemslaan wordt in februari 2019 begonnen met de bouw van tien bijzondere woningen.

Er komen twee blokken van vijf geschakelde woningen. Vijf worden verhuurd via Beter Wonen Vechtdal, de overige zijn koopwoningen. Het project is opgezet door A2S Slagharen een samenwerkingsverband van Jan Arkes, Tonny Scholten en Wim Somsen.

‘Plaatselijk Belang Slagharen en Beter Wonen Vechtdal hebben Jan en mij benaderd om nieuwbouw te realiseren aan de Dr. Willemslaan’, vertelt Tonny Scholten. Hoewel beide heren afkomstig zijn uit Lutten, waar recent ook acht nieuwbouwwoningen gerealiseerd zijn, hebben ze wel affiniteit met Slagharen. ‘Plaatselijk Belang heeft ons gevraagd om op een vergelijkbare manier zoals in Lutten, te bouwen vanuit een coöperatiegedachte, ook een nieuwbouwproject in Slagharen te realiseren.’ Tevens heeft Plaatselijk Belang Slagharen Wim Somsen toegevoegd aan het tweetal. Besloten werd om A2S Slagharen vof op te richten en het plan te ontwikkelen.

Extra

De wens van de gemeente is om levensloopbestendige woningen te realiseren met slaap- en badkamer op de begane grond. ‘Je moet het zien als een woning met veel ruimte op de begane grond en het ‘blokje’ erboven, waar twee slaapkamers gevestigd worden, als extra erbij’, zegt Somsen. Tijdens de inloopbijeenkomst over de bouwplannen bleek er veel belangstelling te zijn.

Jan Arkes: ‘Drie van de vijf koopwoningen zijn al verkocht.’ Tot grote verrassing van de heren zijn het niet de hoekwoningen die verkocht zijn. ‘Dat heeft waarschijnlijk te maken met het grotere perceel waardoor de kavels ook wat duurder zijn. De tendens is dat meer mensen kiezen voor een kleinere kavel.’ De koopwoningen zijn niet op voorhand gasloos. Dat is een keuze van de koper. Bouwbedrijf A. Beverwijk & Zn. zal het bouwproject uitvoeren. De woningen worden naar verwachting in oktober 2019 opgeleverd.