'Liever zonnepanelen op daken'

Zwolle/Dedemsvaart - Gerrit Hartholt uit Dedemsvaart die onder andere enige bekendheid geniet als initiatiefnemer actiegroep Stoppestenophetwerk.nu en er ooit voor pleitte om Pieter Omtzigt lijsttrekker te maken voor het CDA in plaats van Buma, is niet alleen na 27 jaar geswitcht van CDA naar D66, nog sterker hij staat nu kandidaat voor de Provinciale Staten van Overijssel namens D66.

Omdat hij eerder dit jaar uit protest tegen de PVV-light-light koers van Sybrand Buma zijn CDA jas te koop had gezet op Marktplaats en daar mee tot zijn eigen verrassing het 8 uur journaal haalde, heeft hij nu mede om de switch van CDA naar D66 te symboliseren een advertentie op Marktplaats geplaatst waarin hij een D66 campagnejas te koop vraagt, liefst een warme en ruime uitvoering. Daarbij spelen praktische overwegingen ook een rol, want een nieuwe D66 campagnejas kost Euro 42,96. Door een tweedehands D66 campagnejas te kopen hoopt Hartholt iets betaalbaarder uit te zijn immers hij moet die jas zelf betalen, tevens leerde telefonische navraag bij de D66 webshop dat een nieuwe op dit moment niet op voorraad is.

Heropening station Bergentheim

Als D66 kandidaat voor Noord-Oost-Overijssel zet Hartholt zich o.a. in voor een verbetering van de N377, een veiliger N36, aanpak spoor bottle neck Zwolle-Herfte en electrificatie spoorlijn Almelo-Mariënberg. Dat laatste maakt dan zeer waarschijnlijk heropening station Bergentheim mogelijk. Als het gaat om het actuele onderwerp zonnepanelen op weilanden, verwoordt Hartholt het standpunt van D66 Overijssel als volgt: D66 Overijssel is terughoudend met zonnepanelen op weilanden, daarom liever zonnepanelen op daken en het IJsselmeer dan zonnepanelen op weilanden.

#stemgerrit

Een belangrijk voordeel van zonnepanelen op daken is dat huishoudens met zonnepanelen op daken een lagere energierekening hebben. De zonnepanelen die Hartholt zelf op zijn eigen huis heeft sinds 2013, leveren via de salderingsregeling de laatste jaren omgerekend bijna Euro 600 per jaar op. Omdat campagne voeren tegenwoordig deels via sociale media verloopt, heeft Hartholt gekozen voor de hashtag #stemgerrit.