Hollandse wintergerechten centraal tijdens Winterkost

Westerhaar - Tussen alle kerstmarkten door organiseren de uitbaters van Grietje’s Catering een groots eet- en proeffestijn onder de titel ‘Winterkost’.

Zoals de naam al doet vermoeden gaat het hier om het eten en proeven van oer-Hollandse wintergerechten. Op het evenemententerrein aan de Oranjestraat in Westerhaar wordt een grote ronde tent geplaatst waarvan de zijkanten openblijven.

Stamppotten

Hier kunnen de bezoekers aan Winterkost genieten van een drankje en de sfeer die het evenement met zich mee zal brengen. Rondom de tent worden allerlei kraampje opgesteld waar men winterse producten zoals diverse stamppotten, snert en andere typisch Hollandse gerechten kan proeven.

Het evenement, dat van 14.00 tot 22.00 uur plaatsvindt, wordt omlijst door livemuziek. Het duo Melody komt vanuit Friesland naar Westerhaar om muziek te brengen uit de jaren ‘70, ‘80 en ‘90. Voor de kinderen is er een kinderzweefmolen en tevens is er een levende kerststal te bewonderen. Ook voor de kinderen is er een kleurplaat beschikbaar.

Voor de mooiste kleurplaten zijn prijzen beschikbaar gesteld. De kleurplaat is te downloaden via de website van Grietje’s Catering en kan tijdens Winterkost bij een van de kraampjes worden ingeleverd.