Obs Oud Avereest viert kerstfeest

Balkbrug - Nadat de leerlingen en het team van obs Oud Avereest genoten hebben van een gezamenlijke maaltijd gaan ze zingend van school naar de nabijgelegen Reestkerk. Daar staan hun ouders en familieleden hen al op te wachten om van de kerstviering te gaan genieten.

De leerlingen van de bovenbouw spelen het kerstverhaal, terwijl de jongere kinderen het verhaal met hun liederen ondersteunen.

De herbergier was erg gesteld op een goede nachtrust, maar wordt bij herhaling gestoord. Eerst komen Jozef en Maria die moe van een dag reizen een plekje zoeken. Nauwelijks is de herbergier weer in slaap gevallen of Jozef staat weer op de deur te kloppen. Nu heeft hij een kleinere deken nodig, want het kindje Jezus is geboren. Het verhaal wordt aangevuld met het lied ‘Zomaar een koude winternacht. Kijk eens omhoog, kijk eens hier die ster’.

Ook de engelen en later de wijzen en de herders komen de nachtrust van de herbergier verstoren. Uiteindelijk wordt het hem teveel wanneer er muziek uit de hemel klinkt. Boos loopt hij naar de hoek waar alle gasten zijn, maar moet hij zich rustig houden omdat er een baby geboren is. De herbergier is verbaasd en maakt alle gasten wakker. ‘Koetjes in ’t stalletje, wees toch eens stil’, zingen de kinderen. De feestelijke bijeenkomst wordt beëindigd met het zingen van ‘We wish you a merry Christmas’ en ook het team laat horen over muzikale kwaliteiten te beschikken. ‘Santa Claus is coming to town’.

Na afloop is er warme chocolademelk en glühwein te krijgen. De trotse ouders staan nog een tijdje buiten de kerk met elkaar te praten, het past bij kerstmis in Oud Avereest.