Oud Avereest viert Kerst over de Reest

Balkbrug - ‘Kerst over de Reest’, onder die titel wordt al zo’n dertien, veertien jaar het kerstfeest ingeluid. Het is een kleine, besloten viering van Oud Avereest en omliggende buurtschappen.

Nadat aanvankelijk de basisschool het evenement georganiseerd had, hebben Aly en Gerrit Schuurhuis de organisatie overgenomen en de activiteit daarmee gered.

Ruim 200 mensen

Dat er behoefte aan is bleek zondag 23 december wel weer. Ondanks de stromende regen kwamen er ruim tweehonderd mensen naar de Reestkerk om in kleine groepen de wandeling te maken. Het was donker, nat en glibberig in het bos maar de deelnemers hadden zich al voorbereid op het slechte weer. Voorzien van regenkleding en gestoken in bergschoenen of laarzen ging iedereen op pad. In de Reestkerk zong engel Christianne Slager twee kerstliederen, waaronder Stille Nacht, Heilige Nacht waarna de tocht naar de stal begonnen kon worden.

In het veld waakten de stoere herders bij hun kleine kudde en zongen ze een lied voor de wandelaars. De weg door het bos werd vervolgd en een stukje verderop stonden de engelen, had de herbergier nog steeds geen plaats en besloten de wijzen om direct naar huis te gaan in plaats van eerst bij koning Herodes langs te gaan. Er kon onderweg een kaarsje gebrand worden en uiteindelijk kwamen de deelnemers aan bij de boerderij. Daar stond het onlangs opgerichte koor Harmony onder het afdak enkele kerstliederen te zingen. Het koor laat horen over goede kwaliteiten te beschikken, al kan men nog wel wat aanvullende stemmen gebruiken. Voor de wandelaars was er een warme drank, maar velen kozen ervoor om naar huis te gaan en droge, schone kleren aan te trekken.