Jubal toost op 2019 met nieuwe voorzitter en jubilarissen

Dedemsvaart - Muziekvereniging Jubal heeft het nieuwe jaar zaterdag afgetrapt met een toost en een barbecue. Bij die gelegenheid werd afscheid genomen van voorzitter Marthijn van de Wetering en zijn opvolger René van den Berg verwelkomd. Daarnaast werden twee jubilerende leden in het zonnetje gezet.

Van de Wetering legde het voorzitterschap van de muziekvereniging na drie jaar neer. René van den Berg neemt de algemene leiding over. Voor zijn inzet werd Van de Wetering uitgebreid bedankt door algemeen penningmeester Bert van Faassen en geëerd met een cadeaubon en bloemen.

Jubilarissen in het zonnetje

Zowel René Otter als Louise Schlepers-van Faassen werden gehuldigd vanwege 25 jaar trouw lidmaatschap. Beiden kregen een speld van de muziekbond met bijbehorende oorkonde en bloemen. Louise speelt eerste klarinet en is daarnaast een aantal jaren actief geweest als penningmeester. ‘Daar hebben we nu nog steeds profijt van. Alles keurig netjes en gestructureerd achtergelaten voor je opvolger. We hopen dat je nog minstens 25 jaar bij ons blijft,’ zo werd ze geprezen. Lovende woorden waren er ook voor René Otter. Hij speelt de bas en zet zich op verschillende fronten in voor de muziekvereniging. ‘Niets is te gek. Je speelt bij de harmonie, maar ondersteunt ook elke woensdag het jeugdorkest en als het zo uitkomt ook de Marching en Showband. Daarbij help je met het coördineren van het ophalen van oud papier en verzorg je ook het onderhoud van ons verenigingsgebouw. Top! We hopen dat je onze vereniging nog heel lang blijft versterken,’ zo werd Otter geprezen.

Meer verbinding

De nieuwe voorzitter René van den Berg gaf aan de komende tijd vooral de verbinding te willen zoeken zowel binnen de vereniging als ook daarbuiten met bijvoorbeeld de winkeliers, stichtingen, scholen, evenementenorganisaties en ondernemers. ‘Lokaal, regionaal en nationaal met bijvoorbeeld impressario’s. Kortom uitbreiden van ons netwerk,’ aldus de nieuwe voorzitter. Hij beloofde regelmatig repetities en afdelingsvergaderingen bij te wonen om volledig op de hoogte blijven wat er leeft en speelt binnen Jubal. ‘Ik kijk er naar uit om met jullie samen te werken.’