Vader verslaat zoon in damcompetitie

Hardenberg - In de veertiende ronde van de AD&M-damcompetitie van HDC Hardenberg kwamen maandagavond onder andere vader en zoon Overweg tegenover elkaar te zitten. De spelers waren aan elkaar gewaagd. Bij een 5 om 5 stand bood Herjan zijn vader Gerben remise aan, maar die ging er niet in mee. er kwam een eindspel op het bord, waarin Gerben de winst wist te realiseren.

Gert Brink trof Evert Rolleman en kreeg al vlot een goede stelling op het bord. Daar ben je er bij Rolleman nog niet mee, en deze vocht voor wat hij waard was. Hij kon echter niet verhinderen, dat Brink toespeelde naar een gewonnen eindspel, waarin Rolleman uiteindelijk de handdoek wierp.

Good old Mans Veltink trof Egbert Reiling, en de spelers gingen ervoor zitten. De eerste kans was voor Reiling, maar hij overzag een damzet. Veltink wees hem daarop en mocht –achteraf- blij zijn dat het zover niet kwam. In het eindspel werkten de spelers naar een gelijkwaardig eindspel toe.

Koploper Jan Huisman wees Tony Gerritsen terug. Gerritsen had z’n dag niet, en liet de titelverdediger rustig naar een winststelling toewerken. Die kwam er na zo’n uur spelen, en dat was natuurlijk jammer van de partij. Nog niet zo lang geleden was Gerritsen een tegenstander die nog wel eens verraste.

Stand:  1 Huisman 12-30;  2 Brink 12-25;  3 Veltink 13-25;  4 G.Overweg 11-23; 5 Reiling 11-12;  6/7 Gerritsen en H. Overweg 12-9;  8 Rolleman 13-8.

Op maandag 14 januari wordt de damcompetitie met Rheezerveen hervat.