VAKK gaat voor ‘shreklig’ mooie show

Dedemsvaart – Een verhaal met humor, romantiek, maar ook met een boodschap. Een verhaal dat een brede doelgroep aanspreekt, van kind tot hoogbejaarde. Dat is de musical Shrek, waarmee muziektheater VAKK dit seizoen de planken opgaat. Woensdagavond werd de aftrap gegeven met een informatieavond.

Tientallen potentiële toneelspelers luisterden ademloos naar de visie van regisseur Timothy Kok. Hij gaf aan dat VAKK de musical zo dicht mogelijk bij de originele Broadway versie op wil voeren. ‘We voegen alleen toe wat het verhaal versterkt,’ aldus de regisseur. Hij benadrukte dat de voorstelling van hoog niveau wordt en er in die zin het nodige van de deelnemers gevraagd zal worden. ‘Als je de helft enthousiast ben als ik over het verhaal, dan ga je meedoen,’ stelde de regisseur van wie inmiddels bekend is dat hij alleen genoegen neemt met het beste. Om alvast een klein voorproefje te geven werden fragmenten uit verschillende liedjes tijdens de informatieavond ten gehore gebracht. 

Regisseur Kok is zich er heel goed van bewust dat de voorstelling met de keuze voor Shrek heel anders is dan de veelal dramatische en meeslepende voorstellingen in voorbije jaren. Maar hij ziet er een enorme uitdaging in om van Shrek een fantastische show te maken. ‘De kleding, de grime, het decor. Het moet bij Shrek allemaal van het toneel afspatten en dat gaan we doen,’ beloofde hij tijdens de informatieavond.

Sprookje

De voorstelling is een sprookje over de oger Shrek, die in een moeras woont. Hij is erg op zichzelf en jaagt iedereen die in de buurt van zijn huis komt weg. Op een dag besluit de koning om alle sprookjesfiguren uit zijn rijk te verbannen. Hij gebruikt uitgerekend Shreks moeras als opvangkamp voor deze personages. Dat is het begin van een reis vol avontuur, humor en romantiek met als belangrijkste boodschap dat iedereen er mag zijn, wie of wat je ook bent.

Een heerlijke show, waar VAKK de komende maanden volop mee aan de slag gaat om het resultaat van alle inspanningen eind oktober in De Voorveghter te presenteren. Het enthousiasme van VAKK kennende kan het niet anders of het wordt een ‘shreklig’ verrassende voorstelling. Vooralsnog moeten de rollen verdeeld en het ensemble samengesteld worden. Dat gaat gebeuren op basis van audities. Deze vinden plaats op  vrijdag 8 en zaterdag 9 februari 2019. Om je hiervoor op te geven en voor nadere info zie www.muziektheatervakk.nl