Ledenbestand groeit bij Atlas Sport

Balkbrug - Bouwina Harthoorn is zeer positief wanneer zij het heeft over de plek die Atlas Sport in Balkbrug heeft verworven. ‘Er zit een stevige stijgende lijn in ons ledenbestand. Die groei blijft doorgaan en we hebben inmiddels al drie keer zoveel leden als toen we in oktober 2017 begonnen.’

De meeste leden komen uit Balkbrug en de Vinkenbuurt, maar ook uit andere omringende plaatsen zoals Dedemsvaart. ‘Dat is voor ons ook een teken dat we het goed doen’, klinkt het enthousiast.

Dat enthousiasme wordt ook gedeeld door de sporters. Zij onderbreken hun training even om samen een bakje koffie te drinken en wat bij te praten. Niet te lang, want er moet natuurlijk wel getraind worden. Sportinstructeur Nikki Seidel loopt continu door de zaal om mensen aan te sporen of te helpen bij de juiste uitvoering van de oefening. Op andere momenten is ze weer druk bezig met het geven van yoga. ‘We hebben hier maar een ruimte, maar daar hebben zowel wij als de sporters een goede weg in gevonden. Iedereen krijgt de rust en de ruimte die men nodig heeft.’ De leden kunnen zelf hun moment kiezen waarop ze willen trainen. Voor iedereen is er een persoonlijk trainingsschema die na enige tijd weer bijgesteld kan worden.

Ook veel wielrenners, veelal leden van de Toer- en Trimclub Balkbrug, komen ’s winters bij Atlas Sport trainen. De sportschool heeft inmiddels een eigen wielerploeg. ‘De deelnemers fietsen in groepen van ongeveer hetzelfde niveau’, legt Arnoud Gengler uit. ‘Er worden zowel racefiets- als mountainbiketochten georganiseerd, allemaal recreatief.’

Fitnesstest 70-plussers

Dinsdag 12 februari houdt Atlas Sport een fitnesstest voor senioren in ’t Trefpunt. ‘Voor ouderen is blijven bewegen heel belangrijk’, zegt Nikki. ‘Daarom gaan we in een korte, persoonlijke test kijken hoe het met de fitheid gesteld is. Wie gezond is functioneert beter in het dagelijks leven. Vaak weten mensen niet goed wat ze aan hun fitheid kunnen doen en daarbij willen en kunnen wij ze een handje helpen. We willen de mensen graag uit hun stoel halen.’ Wie aan deze fitnesstest mee wil doen, kan zich bij de sportschool aanmelden.