Drukke tijden voor Bos Bedden Nieuwleusen

Nieuwleusen - Het zijn drukke tijden voor Bos Bedden Nieuwleusen. Tijdens de kerstvakantie hebben heel veel klanten al een kijkje in de grote winkel aan de N377 Den Hulst genomen. ‘We werkten in die periode met een maximaal aantal adviseurs’, legt Lubertus Talen uit.

‘Het was echt heel druk en eigenlijk nog steeds. Klanten die we niet hebben kunnen adviseren, komen nu in de eerste weken van januari terug. Ook verkopen we de testmatrassen uit de winkel tegen scherpe prijzen en daar is ook altijd veel belangstelling voor.’ De matrassen zijn nog goed en praktisch als nieuw.

Waterbedden Slaapadvies Dag

Ondanks de drukte heeft Bos Bedden Droom Bedden ook nog tijd gevonden voor een Waterbedden Slaapadvies Dag. ‘Dat was zaterdag 5 januari en we hebben veel belangstelling gehad’, vervolgt Talen. ‘Mensen die eenmaal een waterbed gehad hebben, willen graag weer zo’n bed hebben. Het matras past zich helemaal aan de vorm van de persoon aan en geeft daardoor veel slaapcomfort en een gezonde slaaphouding.’ Voorheen werd altijd gezegd dat een waterbed veel stroom verbruikt, maar dat idee is volgens Lubertus Talen inmiddels achterhaald. ‘De materialen worden steeds beter waardoor de matras beter geïsoleerd is en er wordt minder water gebruikt.’ Tijdens de informatieve dag heeft een vertegenwoordiger de belangstellende klant alles kunnen vertellen over een waterbed. ‘Zo’n adviseur weet toch nog weer meer dan wij. Al blijven wij door het volgen van cursussen en het lezen van vakliteratuur ook uitstekend op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen en trends.’

Zelf gaat Talen de komende week naar een grote internationale beurs om de nieuwste snufjes te zien. ‘De ontwikkeling blijft in een rap tempo doorgaan. Er worden steeds betere matrassen ontwikkeld, er wordt hard gewerkt aan het slaapcomfort. Als winkel willen wij bijblijven, en dat is ook goed te doen, maar de klant verwacht dat ook van ons.’ Met die klant in het achterhoofd koopt Bos Bedden de nieuwe collectie in.

‘Verder is het voor ons bedrijf heel belangrijk hoe wij door de klant gezien worden. We krijgen veel nieuwe klanten via mond-tot-mond reclame. De bestaande klanten promoten onze werkwijze, niet alleen in de winkel waar men goed geadviseerd wordt maar ook door onze monteurs die goed en netjes werken.’