Rebecca Reurink is goed op dreef in Zwolle

​Zwolle - De wedstrijd in het junioren en jeugdcircuit in Zwolle werd zaterdag vlot afgewerkt. De zwemmers en zwemsters van DedemsvaartAC deden mee met de snelsten. Ismay Lichtendonk en Leyona Lichtendonk staken met kop en schouders boven de rest uit. De grootste sprongen werden gemaakt door Rebecca Reurink en door Torben Rijnkels.

Reurink deed dat vooral op de vrije slagnummers en Rijnkels op de schoolslag. Op de 200 en 100 schoolslag was er ook uitstekend zwemmen van Leo Hassing.

Er werd zaterdag gestart met een 400 wissel. Op dit nummer waren er mooie tijden van Leyona Lichtendonk en Ismay Lichtendonk. Ismay lag een straatlengte voor op nummer 2. De wedstrijd werd vervolgd met een 200 schoolslag. Hierop werd er uitstekend gepresteerd door Leo Hassing en Torben Rijnkels. Hassing ging voor het eerst onder de 3 minuten en werd daar tweede mee. Rijnkels ging af onder zijn beste tijd op de 100 meter. Hij werd vierde. Het was de eerste keer dat hij dit nummer zwom. Ook op de 100 meter later in het programma deden de beide jongens het uitstekend. Hassing bleef maar net boven de 1.20 en Rijnkels boven de 1.30.

Duel

Het grootste deel van de meidenploeg van DedemsvaartAC deed mee op een 200 vrij. Bij de snelsten werd er geduelleerd door Marlies Dijsselhof en Rebecca Reurink. Reurink won in een flink persoonlijk record van 2.35.03. Ze bleef Dijsselhof een tiende van een seconde voor. Ook Lyanne Spaan en Floor Werger gingen de strijd met elkaar aan. Die strijd werd met een seconde in het voordeel van Spaan beslecht. Later in het programma ging Rebecca Reurink net niet onder de 1.10 op de 100 meter. Dat zelfde gold voor Gijs Vrieling. Zij naderen met rasse schreden die grens.