Starke Installatietechniek gaat verhuizen

Dedemsvaart - René Starke, eigenaar van Starke Installatietechniek Balkbrug, kijkt reikhalzend uit naar de officiële opening van zijn nieuwe onderkomen aan de Kelvinstraat in Dedemsvaart.

Aan de Kelvinstraat krijgt Starke meer dan tien keer zoveel ruimte als in Balkbrug waar de onderdelen, materialen en gereedschap tot aan het plafond opgestapeld staan.

‘Het is wel een beetje krap geworden zo langzamerhand’, zegt René. ‘Niet alleen het magazijn, maar ook het kantoor. We hebben al een bureau verplaatst naar de winkelruimte en dan nog is het allemaal passen en meten. Met zo’n 20 medewerkers heb je wel wat ruimte nodig. Straks hebben we verschillende kantoorruimtes, een kantine en een aparte ontvangstruimte voor vertegenwoordigers, gasten en klanten.’ De werkplaats en het magazijn moeten nog ingericht worden. Dat is nu nog een grote kale vlakte, maar straks staat alles daar keurig gerangschikt en overzichtelijk in de schappen. De kantoren en zo zijn zo goed als klaar. We hopen in maart te kunnen verhuizen.’ Wat er met het pand in Balkbrug gaat gebeuren is nog niet helemaal duidelijk.

Starke presenteerde recent zijn eigen schaatsploeg. René is zelf enthousiast schaatser en probeert enkele keren per week te trainen. ’Ik heb een aantal vaste trainingsmaatjes en het leek me wel mooi om iedereen te voorzien van een nieuw schaatspak, uiteraard inclusief het logo van mijn bedrijf.’ Als dank werden René en zijn vrouw verrast met bloemen en een mand met wijn. René hoopt met binnenkort met enkele teamleden weer mee te doen aan de alternatieve Elfstedentocht op de Weisensee, de beroemde en beruchte tocht die hij al twee keer eerder volbracht.