Maartje Bruins is nieuwe voorzitter Zonnebloem

Balkbrug - Maartje Bruins wordt de nieuwe voorzitter van de afdeling Dedemsvaart/Balkbrug van de Zonnebloem. Na vijf jaar draagt Sjoukje de Haan de voorzittershamer over.

'Het is heel dankbaar werk, maar steeds moeilijker te combineren met mijn meer dan fulltimebaan. Ik ben heel blij met Maartje. Zij is ervaren in het werken in vrijwilligersorganisaties en gaat vast met haar hartelijkheid en enthousiasme weer nieuw elan brengen in de afdeling.'

De Zonnebloem is er voor mensen, die door hun lichamelijke beperking in een isolement dreigen te raken. Dat zijn gasten van de Zonnebloem. De vrijwilligers gaan op bezoek, nemen ze mee voor een kopje koffie in het dorp of een bezoekje aan een museum. Leeftijd speelt hierbij geen rol. Ook voor jonge mensen is er de Zonnebloem.

30 vrijwilligers

In Dedemsvaart en Balkbrug zijn er zo’n 30 vrijwilligers die op bezoek gaan bij de 70 gasten. Naast het bezoekwerk zijn er een aantal gezellige middagen per jaar. Een nieuwjaarsreceptie, een muzikaal optreden of een themamiddag rond de feestdagen. Ook is er één keer per jaar een uitje. Afgelopen jaar stond de Orchideeënhoeve op het programma.

De afdeling Dedemsvaart/Balkbrug blijft voortdurend op zoek naar gasten én vrijwilligers, dus als u in uw omgeving iemand kent die wat aandacht nodig heeft of iemand die vrijwilliger zou willen zijn (misschien bent u dat zelf wel!) dan kunt u contact opnemen met Mini Siegers (via de mail; harriesiegers@hotmail.com of telefonisch: 0523-750292).