Mariënberg wint in slotfase

Mariënberg - Mariënberg heeft zaterdag de wedstrijd tegen SVVN in Nijverdal met 2-3 gewonnen. Het team stijgt daardoor naar een elfde plek op de ranglijst met slechts vier punten achterstand op bijvoorbeeld nummer 5; OZC Ommen.

De wedstrijd werd zaterdag gespeeld op sportpark Groot Lochter. Erjan Lamberink opende de score in Nijverdal na een mooie voorzet van Roy Kelder.Hiervoor was Mariënberg al enkele malen gevaarlijk voor het doel van SVVN geweest. Kevin Bolks maakte er voor rust 0-2 van. Hij reageerde attent op een assist van Dennis van der Veen.SVVN was maar één keer gevaarlijk voor de onderbreking, maar doelman Thijs Altena was op zijn post.

Na rust kwam SVVN anders uit de kleedkamer, ze voerden de druk op maar na een stief kwartiertje leidde het nog niet tot het gewenste resultaat. De Westerparkbewoners konden zich simpel onder de druk uit voetballen. Tot de 81e minuut. De Mariënberg grensrechter vlagde voor buitenspel, maar scheidsrechter Hermann Marschalk negeerde het signaal en keurde de goal desondanks goed. en SVVN wist de aansluitingstreffer binnen te werken. Mariënberg was van slag en helemaal nadat binnen een minuut SVVN ook de 2-2 wist aan te tekenen.

Van een geruststellende 0-2 voorsprong was het vlak voor tijd gewoon weer gelijk.

Niels van ’t Hoog wisselde twee keer om de druk naar voren te houden. In de slotfase kreeg de ploeg die het meeste recht op de zege had toch loon naar werken. Dani van der Veen scoorde uiteindelijk de beslissende treffer: 2-3.