Wethouder vindt dat HHC goed bezig is

Hardenberg - HHC Hardenberg is sinds zaterdag een rookvrije vereniging. Er mag niet meer gerookt worden op en rond de velden van de voetbalvereniging. Sportwethouder Martijn Breukelman bekrachtigde die afspraak en gaf het startsein voor de rookvrije club.

 

In de rust tijdens de thuiswedstrijd tegen VVSB reikte voorzitter van HHC-Hardenberg Bert Beun een voetbalshirt uit aan de wethouder met de tekst ‘samen maken we HHC rookvrij’. Spontaan trok Martijn Breukelman het shirt aan en ging tussen enkele tientallen jeugdleden staan met de duim omhoog ‘goed bezig”.

Nog twee rookplekken

HHC Hardenberg kiest ervoor om alle dagen van de week een rookvrije  sportomgeving te stellen. Om duidelijk te maken dat er niet gerookt mag worden op de velden  zijn er borden opgehangen aan de velden en ook middels spandoeken wordt erop geattendeerd. Door een volledig rookvrije Boshoek in te stellen loopt HHC Hardenberg voorop om te zorgen voor een rookvrije generatie. Leden van de club hebben in het najaar via een online poll massaal voor een rookvrije Boshoek gestemd.  Op het sportpark komen twee rookplekken voor diegenen  die het roken niet kunnen laten kunnen: een plek achter de koffiecorner bij het hoofdveld  en een plek achter de kantine. Deze plekken worden duidelijk aangegeven door middel van markering.