'Voor bewoners van de Van Dedem Marke verandert er niks'

Dedemsvaart - ‘De organisatie wordt wat kleiner, maar voor de mensen die in de Van Dedem Marke wonen verandert er niets.’ Dat zegt Robert van Putten van de afdeling Communicatie van de Baalderborg Groep in reactie op vragen over tal van verhalen, die als een lopend vuurtje door het dorp gaan.

Verhalen, die spreken over sluiting van het restaurant in de Van Dedem Marke tot een faillissement van de Baalderborg Groep. Van Putten verwijst ze feitelijk allemaal naar het land der fabelen. ‘Met de Baalderborg Groep gaat het financieel goed. Om dat in de toekomst zo te houden wordt er focus in de bedrijfsvoering aangebracht.’

Intensieve Ouderenzorg

‘Wat we gaan doen in de Van Dedem Marke, maar ook op onze locaties in Slagharen en Bergentheim, is focussen op intensieve ouderenzorg. Dat betekent concreet dat er vanaf pakweg de zomer niet langer thuiszorg, huishoudelijke hulp, dagverzorging en personenalarmering in de wijk wordt aangeboden. Op dit moment biedt de Baalderborg Groep thuiszorg, dagverzorging, huishoudelijke hulp en personenalarmering aan enkele tientallen personen in Dedemsvaart en Balkbrug. We laten de zorg in de wijk over aan collega’s, die daarop qua schaalgrootte beter zijn toegerust en ook kwaliteit van zorg leveren,’ herhaalde Van Putten eerder uitgesproken woorden van Baalderborg Groep-bestuurder Martin Kirchner, die tegelijk garandeerde dat niemand zonder zorg komt te zitten.

Van Putten weet dat de gesprekken met alle betrokkenen bij de transitie inmiddels volop gevoerd worden. Voor het Baalderborg Thuiszorgteam hebben er ook al infomiddagen plaatsgevonden. Volgens Van Putten verandert er voorlopig nog niets aan het restaurant en de keuken in de Van Dedem Marke, maar wordt wel bekeken of en zo ja in welke vorm en grootte deze voorzieningen kunnen worden gehandhaafd.