Fay Harry & The Fuzzy Licks bij City Hall Blues

Gramsbergen - In de ‘City Hall’ van Gramsbergen is elke laatste vrijdag van de maand live bluesmuziek. Op vrijdag 22 februari staat Fat Harry & The Fuzzy Licks op de bühne in de voormalige trouwzaal van het oude gemeentehuis.

Hedendaagse blues is de beste typering van de muziek van deze vijfmansband uit Rotterdam onder aanvoering van Harold van Dorth. De band laat zich niet rangschikken onder een bepaalde categorie: soms is het funk of harde soul, maar uiteindelijk keren de muzikanten weer terug bij de old school blues.

Bekende verschijning

Saxofonist Jan de Ligt is een bekende verschijning binnen de band. Eind vorige eeuw zat hij al in professionele bands als Gruppo Sportivo, Normaal en Captain Gumbo en trad hij op met Jules Deelder en Herman Brood. Toen De Ligt overschakelde naar de blues won hij in 2014 de Dutch Blues Award voor saxofonist.

Fat Harry & The Fuzzy Licks is niet meer weg te denken uit de top van de vaderlandse blueswereld. Ook wordt de band vaak door gerenommeerde Amerikaanse artiesten gevraagd om hen te begeleiden tijdens Europese tournees.