Strawberry Fields trapt af met Dream Session

Dedemsvaart - ‘Gelukkige mensen plannen acties, geen resultaten’. Dat is een uitspraak van een bekende Amerikaanse tv-presentator. Een uitspraak die zeker van toepassing is op het bestuur van het Strawberry Fields Festival.

Met nog ruim zes maanden te gaan tot aan de festivaldag, dit jaar op zaterdag 24 augustus in het Gemeentepark, wordt er door het bestuur heel druk gewerkt aan het programma. ACTIE is zijn devies in hoofdletters geschreven in de wetenschap dat resultaten, met een goed, gevarieerd en solide programma voor elk wat wils, vanzelf volgen.

Doorgroeien

Strawberry Fields heeft het afgelopen jaar al bewezen een dag te zijn die bruist, verbindt, verbaast en verwondert. Op het festival wordt de zomer gevierd met swingende concerten, spannend straattheater, culinaire hotspots, kinderactiviteiten. Samengevat pure gezelligheid. De editie 2019 belooft nog meer spektakel en muzikale hoogstandjes dan in voorgaande edities. Het bestuur wil op alle fronten doorgroeien en zoekt dit jaar met name ook de samenwerking met campings en recreatiebedrijven, waar festivalgangers in de sfeer van Strawberry Fields kunnen overnachten. ‘Het is niet ondenkbaar dat het festival in de toekomst een eigen kampeerterrein inricht, maar ‘first things first,’ lacht bestuurslid Gea van Dijk. Zij en haar medebestuursleden Laura en Rudi Bults en Robert Jan Reinders, bruisen van de ideeën, maar realiseren zich ook dat de ambitie om uit te groeien tot een landelijk festival tijd nodig heeft. Dat betekent evenwel dat men ook dit jaar een nieuwe stap in die richting wil zetten met sowieso een band van naam en hele bijzondere gasten. Wie of wat kan de organisatie nog niet zeggen.

Wat wel duidelijk is is het enthousiasme van vrijwilligers om mee te helpen aan het welslagen van het festival. De voorbereidingen daarvoor gaan komende vrijdag officieel van start met een kick-off voor de creatieve breinen en bouwhelden van het festival onder de noemer: The Strawberry Dream Session. Tijdens deze sessie beginnen deze helden met hun creatieve bouwplannen voor het festival.

Vergeet niet de datum van het festival alvast in de agenda te zetten: zaterdag 24 augustus 2019. Strawberry Fields...for ever