Twirlers starten seizoen goed

Dedemsvaart - De meiden van twirlvereniging Jubal hebben een topstart gehad van het nieuwe twirlseizoen. Dat zegt instructrice Charel van der Felz. Zaterdag reisde de coach uit Slagharen met haar meiden en een flink aantal supporters, af naar Lelystad, waar de eerste wedstrijd van het seizoen werd gehouden.

In Lelystad mochten de twirlers allemaal hun solo laten zien. ‘Na vele malen prijzen behaald te hebben in de kidstwirl mochten Suzanne Sieljes, Fay Benjamins en Demi Houtman dit jaar ook op met twirling I baton in de zogenaamde Juvenile klasse. Fay Benjamins scoorde daarin een fantastische eerste plaats. Suzanne Sieljes werd tweede en Demi Houtman mocht een bronzen plak in ontvangst nemen voor haar optreden. In dezelfde leeftijdscategorie, maar een niveau hoger, behaalde Marit Wermink een mooie eerste plek met 64 punten.

In de zogenaamde Preteen novice categorie behaalde Mirthe Vedders een eerste prijs met promotie. Irene Sieljes scoorde een tweede prijs en clublid Yara, die voor het eerst meedeed in de hogere leeftijdsklasse, pakte meteen een bronzen medaille. Noa Wermink behaalde in de beginnersklasse 66 punten, wat haar een fraaie zilveren medaille opleverde in haar categorie.

Anja Steendam deed voor het eerst mee bij de senioren. Ze gaf meteen haar visitekaartje af en scoorde uiteindelijk een derde prijs met promotie. Sharon de Groot werd vijfde in deze categorie en behaalde plaatsingspunten voor de voorronde van het Nederlands Kampioenschap.’

Instructrice Charel is supertrots op ‘haar’ meiden van Jubal, die ze sinds 2013 traint. De Slagharense werkt als peuterdansdocent en pedagogisch medewerker. Haar allergrootste hobby is echter twirlen. Ze heeft het zelf ook jarenlang actief gedaan en persoonlijk twee keer op het Nederlands Kampioenschap gestaan. ‘Een super leuke en vooral leerzame ervaring,’ aldus de Slagharense. In 2011 besloot ze te stoppen met twirlen en les te gaan geven. Ze hoopt de meiden van muziekvereniging Jubal op een steeds hoger niveau te brengen en samen met de meiden veel mooie momenten te mogen meemaken. ‘Dat is in Lelystad gelukt en we hopen daarmee door te gaan’.