Zelfportret voor Prins en adjudanten

Kloetendonk – Je zou denken dat de schwung er na vier dagen hossen en springen wel een beetje uit zou zijn, maar nee hoor. Alsof het carnaval net was begonnen werd er dinsdag op de Laatste Loodjesdag volop gefeest tijdens het meerdermeerjarigencarnaval. Een feest waarbij Prins Kees en zijn adjudanten werden verrast met een zelfportret, geschilderd door de deelnemers van het Geranium Café.

Het schilderij is een cadeautje uit dankbaarheid dat het Geraniumcafé de opbrengst van het Venekloetenfonds krijgt. ‘We weten het bedrag nog niet, maar hopen natuurlijk op veel,’ liet Grietje Askamp bij de overhandiging weten. Prins Kees toonde zich heel blij met de gift en constateerde dat het Geraniumcafé het eerste goede doel is waar de Venekloeten iets aan geven en er ook iets voor terugkrijgen. Volgens Askamp hebben de Geraniummers met veel enthousiasme aan het schilderij gewerkt. Ook toonde zij een schilderij van 5 dikke dames, die de deelnemers van het Geranium Café eveneens hebben gemaakt, vergezeld van de oproep aan de gasten om ook eens naar het Geranium Café te komen. ‘Het is een bijeenkomst voor de jeugd van vroeger, waar allemaal leuke dingen worden gedaan. Zo ook op onze eerstvolgende bijeenkomst op 18 april,’ aldus Askamp, die zich vervolgens volop in het carnavalsgedruis stortte met optredens van onder andere Toet en Bloaslust en een mooie playback-act van Hilda Dopmeijer als de Zangeres Zonder Naam.

Al met al een fantastische opmaat voor het allerlaatste carnavalsfeest, het Vastenavondbal, waarvoor de hofresidentie dinsdagavond opnieuw volstroomde. Woensdag zal Kloetendonk weer gewoon Dedemsvaart zijn.