MMC kan dit jaar iets meer uitdelen

Dedemsvaart - Er zijn voor dit jaar nog maar twee aanvragen voor een financiële bijdrage binnengekomen bij de Stichting MMC (Medisch Maatschappelijk Centrum). ‘Daar kan nog wel wat bijkomen,’ zegt voorzitter Jan Ruitenberg.

Het bestuur van MMC vergadert jaarlijks twee keer. De eerste vergadering dit jaar is op 25 maart. Het bestuur beoordeelt dan de aanvragen. Bij die gelegenheid wordt ook afscheid genomen van bestuurslid Aard Prinsen en zijn opvolger verwelkomd in de persoon van Rolien Menzo.

Het MMC is in 1977 ontstaan uit het voormalige Groene en het Oranje Groene Kruis. De stichting heeft tot doel de opbrengsten uit rente/dividend van haar aandelen, te verdelen onder goede doelen (maatschappelijk, medisch, maar ook cultureel of educatief) in het voormalig werkgebied van het kruiswerk Dedemsvaart.

Het indienen van een aanvraag voor ondersteuning in 2019 kan via de website mmcdedemsvaart.nl. Het MMC heeft in 2018 vijf projecten gesteund met in totaal zo’n vierduizend euro. ‘2018 was een slecht beursjaar, maar nu klimmen de koersen en kunnen we weer iets meer doen.’