Klussen in de Tuinen van Mien Ruys tijdens NLdoet

Dedemsvaart - Het is vandaag en morgen weer tijd voor de grootste vrijwilligersactie van Nederland: NLdoet. In het hele land worden er twee dagen lang klussen uitgevoerd bij bijvoorbeeld verzorgingstehuizen, wijkcentra, sportparken en kinderboerderijen. Dit is een extraatje voor velen.

Tegelijkertijd zorgt het voor nieuwe ontmoetingen en ideeën. Natuurlijk wordt ook in de gemeente Hardenberg hard gewerkt. 

Ter gelegenheid van deze vrijwilligersactie gingen10 vrijwilligers vrijdagmorgen aan de slag in de Tuinen van Mien Ruys in Dedemsvaart waaronder enkele bewoners van het AZC uit Hardenberg. De handen gingen al vroeg uit de mouwen om de tuinen klaar te maken voor het nieuwe seizoen. De werkzaamheden bestaan onder meer uit het vlechten van wilgentenen schutting, ramen wassen, blad harken, het schoonmaken van de paden, net verven van de houten gebouwen en het opruimen en opknappen van het kinderbosje.

Perfecte match

De Stuw brengt dagelijks vrijwilligersvragen en aanbod bij elkaar, dus ook tijdens NLdoet gaan we opzoek naar de perfecte match. 'Daarom nodigen we iedereen uit om tijdens NLdoet een dagje de handen uit de mouwen te steken. Of zoals we dat in de gemeente Hardenberg zeggen: we gaan het gewoon doen.'